header_rood3

Helaas moeten wij afscheid nemen van een bescheiden maar gewaardeerd ere-bestuurslid van onze harmonie: Jac Creemers. Op bijna 88 jarige leeftijd is hij afgelopen dinsdag overleden op Huize Beek en Bos, rustig in zijn slaap.

Wij wisten dat Jac zijn gezondheid steeds brozer werd, en dat daardoor zijn wereld ook kleiner werd.
Maar toch verraste ons het bericht dat hij ons had verlaten. In stilte, net zoals Jac binnen de harmonie altijd een beetje op de achtergrond bleef.

In 1979 werd hij bestuurslid van onze vereniging. Hij was de drijvende kracht achter de Luikse Markt die in die dagen voor het eerst werd georganiseerd. Deze markt heeft L’Union bijna 25 jaar lang georganiseerd en zorgde voor de nodige financiële middelen, waardoor mooie projecten konden worden gerealiseerd en het instrumentarium verder verbeterd.

De firma Creemers was vaak de thuisbasis voor repetities of voor zomerse verenigingsactiviteiten.
Dit werd altijd belangeloos gedaan, en je zag aan Jac dat hij hiervan genoot.
Zijn materieel werd ingezet voor transporten van slagwerk naar concerten of voor andere klussen die een vereniging nu eenmaal heeft. Nooit deden we te vergeefs een beroep op hem.

Jac bleef bestuurslid tot 2003 en trad toen, samen met zijn vriend Jac Kessels, af. Voor zijn verdiensten werd hij niet alleen benoemd tot ere-bestuurslid van L’Union, maar ontving hij ook een koninklijke onderscheiding. Hiervoor ontvingen beiden gelijktijdig een serenade.

Ook na zijn aftreden bleef Jac trouw de wekelijkse repetities bezoeken. Hij genoot ervan onder de muzikanten te zijn, ook al werd de gemiddelde leeftijd steeds jonger. Het inspireerde hem.
Zijn grootste drijfveer was echter het gezellig kaarten met zijn collega oud bestuursleden, aan de ronde tafel in De Bombardon.

 Jac, bedankt voor je grote inzet voor Harmonie L’Union. Rust zacht.

Laatste nieuws

Buutte Gala Leudal 2024

Buutte Gala Leudal 2024

Vriedig 9 en zaoterdig 10 februari.

Cultureel Centrum De Bombardon

Met de bèste Limburgse buutteredners, muziekartiesten en Braobantjse tonpraoters.
De organisatie Buutte...Bruisende Blaasmuziek

Harmonie L’Union uit Heythuysen onder leiding van Erik Somers en Harmonie St. Michaël van Thorn onder leiding van maestro Ivan Meylemans trakteren de luisteraars op zondag 21 januari 2024 op een...Beleef de mystieke wereld van het Triskelion

Harmonie L’Union en Zanggroep Kazoo organiseren op zaterdag 13 mei 2023 hun jaarlijkse gezamenlijk themaconcert. Dit keer staat het concert in het teken van het Triskelion.

Harmonie L‘Union en...Eerste boekenmarkt Heythuysen op 15 en 16 april

Op zaterdag 15 en zondag 16 april vindt de eerste boekenmarkt van Heythuysen plaats in de aula van Scholengemeenschap Sint Ursula op de Tienderweg in Heythuysen. De organisatie is in handen van...De Notenkraker - in een nieuwe bewerking!

 

Vorig jaar gooide Corona op het laatste moment roet in het eten, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat dit jaar eindelijk de première kan plaatsvinden van De Notenkraker.

Het meesterwerk van...