header_rood3

Nieuws algemeen

Buutte Gala Leudal 2024

Vriedig 9 en zaoterdig 10 februari.

Cultureel Centrum De Bombardon

Met de bèste Limburgse buutteredners, muziekartiesten en Braobantjse tonpraoters.
De organisatie Buutte Gala Leudal is drök bezig om auch van de 19de editie, net as de vöärgoandje jaore, weer ein groeat succes te make. Want laot ôs ierlik zeen, dao is toch nauweliks ein baeter meneer te bedinke om in de juuste vastenaovesstumming te kome, as om mèt vrinj en femilie nao ’t Buutte Gala Leudal te gaon in de Bombardon in Heitse.

 

De kaertjes zeen, vanaaf noe, online te koup op, www.buuttegalaleudal.nl
Löktj det neet, of höbtj gae nog vraoge, neem contact op: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Wae beginne eedere aovendj om 8 oor en heite uch allemaol Van Herte welkom!

De Organisatie, Buutte Gala Leudal

Voetbalclub S.V Heythuysen

V.V. De Kwakkert

Harmonie L’Union

 

Harmonie L’Union uit Heythuysen onder leiding van Erik Somers en Harmonie St. Michaël van Thorn onder leiding van maestro Ivan Meylemans trakteren de luisteraars op zondag 21 januari 2024 op een sprankelend programma. Vóór de pauze speelt L’Union avontuurlijke Spaanse muziek van Luis Serano Allarcon en Oscar Navarro en Armeense en Ierse volksmuziek van Alfred Reed en Bill Whelan. Na de pauze speelt St. Michaël Rossini’s wervelende ouverture Wilhelm Tell, de Nederlandse première van het concert voor esklarinet en orkest van Alexandre Kosmicki met als solist Maarten Takken en het meeslepende symfonische gedicht Per La Flor de Lliri Blau van de Spaanse grootmeester Joaquin Rodrigro.  

Een concert vol afwisseling en muzikale verassingen dat u niet mag missen!

 

Tickets zijn verkrijgbaar via de Oranjerie: https://www.theaterroermond.nl/agenda/bruisende-blaasmuziek-uit-thorn

 

Op zaterdag 15 en zondag 16 april vindt de eerste boekenmarkt van Heythuysen plaats in de aula van Scholengemeenschap Sint Ursula op de Tienderweg in Heythuysen. De organisatie is in handen van Harmonie L’Union.

Leden van Harmonie L’Union hebben de boeken de afgelopen jaren ingezameld tijdens de maandelijkse ophaalactie van het oud papier. Inmiddels liggen zo’n 15.000 boeken gesorteerd klaar om te verkopen. De boeken zijn verdeeld over circa 20 thema’s. Het aanbod is groot, denk aan thrillers, literatuur, romans en streekboeken. Er is ook een grote collectie kinder- en jeugdboeken aanwezig.

De verkoop van de boeken gebeurt per kilo. Eén kilo boeken is al te koop voor 3 euro. Harmonie L’Union wil met de opbrengst van de verkoop investeren in het instrumentarium en jeugdopleiding van de vereniging. Entree tot de boekenmarkt is gratis.

Boekenmarkt Heythuysen, zaterdag 15 en zondag 16 april van 11.00 tot 17.00 uur. Gratis entree.

   

Harmonie L’Union en Zanggroep Kazoo organiseren op zaterdag 13 mei 2023 hun jaarlijkse gezamenlijk themaconcert. Dit keer staat het concert in het teken van het Triskelion.

Harmonie L‘Union en Zanggroep Kazoo nemen u mee op een reis door de mystieke wereld van het Triskelion. Dit teken wordt in veel culturen gebruikt om een drie-eenheid aan te geven: aarde, zon en maan, maar ook vader, zoon en heilige geest, verleden, heden en toekomst, aarde, water en lucht, en geboorte, leven en dood. Beleef de magie van het Triskelion in een afwisselend programma van instrumentale en vocale muziek en laat u meevoeren door de Keltische, Griekse maar ook hedendaagse cultuur!

Zaterdag 13 mei, 20.00 uur, De Bombardon Heythuysen. Entree: 15,-.
Tickets:
www.l-event.nl/event/triskelion of bij Coffee&Toffee

 

 

Vorig jaar gooide Corona op het laatste moment roet in het eten, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat dit jaar eindelijk de première kan plaatsvinden van De Notenkraker.

Het meesterwerk van Pjotr Iljitsj Tchaikovski is nu door onze dirigent Erik Somers volledig nieuw gearrangeerd. Met verrassende invalshoeken, zowel muzikaal als op het gebied van dans.
Mis dit spektakel niet en reserveer kaarten voor een van beide voorstellingen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .